Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legdrágább terepjárója

Lehet, hogy csupán egy ügyes reklámfogás áldozatai vagyunk mi is, de nem lehet szó nélkül elmenni a Dartz Prombron autógyár legújabb remeke mellett, amelyért nem sajnálnak másfél millió dollárt elkérni. Ezért a pénzért állítólag bálnapénisz-bőr borítja az utasteret, a temérdek arany és drágakő díszítésről már nem is beszélve.



A rigai székhelyű Dartz autógyár eddig sem a visszafogott külsejű, méretű és árú autóiról volt híres, ám legújabb modelljükkel olyan magasra rakták a lécet, amit meglehetősen nehéz lesz túlszárnyalni. A hangzatos Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition nevű piros tank valójában egy másfél millió dolláros luxusautó, golyó és aknaálló, műszerfalát fehérarany és számos drágakő díszíti, de ami egészen egyedivé teszi az az, hogy állítólag bálnapéniszről származó bő borítja az utasterét. A cetek számára meglehetősen tragikusnak tűnő ötlet állítólag onnan származik, hogy a híres görög milliárdos, Onassis egyik luxushajóján is bálnapénisz-bőr borította a bárszékeket.

A 3,7 tonnás, 850 lóerős monstrum a 2010-es Top Marques Monaco nevű kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek, és ha komoly igény mutatkozna rá, az meglehetősen nehéz helyzet elé állítja majd a ceteket, pontosabban azokat, amelyekről értékelhető mennyiségű bőrt tudnak lehúzni.

0 Tovább

Mopeddel a föld alatt

A "bike and ride" és a Csalagútnál is alkalmazott "járművel vasúton" elv zseniális továbbgondolásának lehetünk tanúi az alábbi képnek köszönhetően. Félő, hogy további csúszásokat okozna, ha a 4-es metrót a nyilvánvalóan hamarosan tömeges igényként jelentkező új koncepciónak megfelelően terveznék át, de az 5-ös metró esetén nem lehet nem számolni a "mopeddel a föld alatt" mozgalom követőivel.



0 Tovább

Parkoló biciklis mozgássérülteknek

A fizető övezetekben látjuk, hogy a prémiumautók használói között sajnálatosan nagy a mozgássérültek aránya, már-már felvetődik, hogy esetleg csak visszaélnek az ingyenes parkolásra jogosító igazolvánnyal. Így gondolhatják az IBM-központban is, ahol betonbuckával akadályozzák a jogtalan parkolást, még egy luxusterepjáró sem tud kifogni az ötletgazdákon.

És legalább mindig van a bejárathoz közel eső, szabályos parkolóhelyük a biciklivel vagy motorral érkező mozgássérülteknek.

Fotó: Ostyáni János [origo]



0 Tovább

Barlangrajz helyett

Őseink két mamut leölése között barlangjuk falán örökítették meg életük eseményeit. Ma a mamutról nem a félelmetes élelmiszerforrás, hanem a bevásárlás jut eszünkbe, és a festékanyag keverése helyett is elég mutatóujjunkat összekoszolni kissé. Fantázia viszont ugyanúgy kell, mint több ezer éve.

Forrás: spieglein.tumblr.com



0 Tovább

babetta

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek